Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά


- φύλλο που έχει περισσέψει (3-4 φύλλα)
- γάλα 1 ποτήρι
- τυρί που λιώνει τριμμένο (εβάλα gouda)
- πιπεριές διάφορες λεπτοκομμένες
- αυγά 2
- κρεμμύδι λεπτοκομμένο σε φέτες
- μανιτάρια λεπτοκομμένα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβω τα λαχανικά σε λεπτές φέτες.
Τα βάζω σε τηγανάκι με ελάχιστο νερό διότι θ βγάλουν και αυτά να μαραθούν.
Όταν μαραθούν προσθέτω λίγο λάδι και τα σοτάρω.



Σε ένα μπόλ βάζω το γάλα και τα αυγά και τα τα χτυπάω με το σύρμα.
Προσθέτω το φύλλο κομμένο σε κομμάτια.



Προσθέτω το τυρί κι τελευταία τα λαχανικά που έχουν ήδη κρυώσει.
Λαδώνω ένα ταψάκι και βάζω μισό φύλλο που έχω φυλάξει στον πάτο (το έκανα φοβούμενος μην μου κολλήσει στον πάτο το μείγμα μου).



Ρίχνω το μείγμα στο ταψί και το ψήνω σε 180 βαθμούς για περίπου  40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου