από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 2 φύλλα σπιτικά
- 3 κούπες κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. λάδι
- 1-2 κ. γ. δυόσμο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
-1 κ.σ. ρύζι ή τραχανά
- αλάτι, πιπέρι
-1 αυγά
- 1 κούπα τυρί φέτα
- μερικές πιπεριές κόκκινες και πράσινες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Σε ένα τρυπητό
στραγγίζουμε καλά το κολοκύθι με λίγο χοντρό αλάτι. Το στύβουμε να φύγουν τα
νερά του.
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα, το αλάτι, το πιπέρι,
το ρύζι ή τον τραχανά, το δυόσμο και τον μαϊντανό.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και τη φέτα. Φροντίζουμε η φέτα να μη λιώσει πολύ, να φαίνεται.
Σημείωση: Για τα φύλλα υπάρχει συνταγή στα αρχεία της ομάδας, σ αυτήν την κατηγορία
Στρώνουμε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. περίπου.
Ρίχνουμε τη γέμιση και βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο
αφού το λαδώσουμε.
Χαράζουμε την πίτα και τη ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου