από την Vicky Amf-Thess
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μύδια
- ½ φλ. τσαγιού ούζο
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι basmati
- 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 5 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη ντομάτα
- 3 κ.σ. δυόσμο
- 4 κ.σ. άνηθο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- αλάτι και άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα μύδια σε μια
μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το ούζο και το μισό κρασί και τα βράζουμε καπακωμένα
για λίγα λεπτά.
Τα ρίχνουμε από την κατσαρόλα σε ένα σουρωτήρι και κρατάμε το
ζουμί στην άκρη. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε
τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο
και κατόπιν το ρύζι.
Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να γίνει διάφανο.
Στραγγίζουμε το ζουμί από τα μύδια σε μια μεζούρα ή ένα
φλιτζάνι. Πρέπει να είναι γύρω στα 2/3 του φλιτζανιού.
Ρίχνουμε το ζουμί στο
ρύζι μαζί με το υπόλοιπο κρασί και συμπληρώνουμε με νερό, ώστε η
αναλόγια νερού ρυζιού να είναι δυο προς ένα. Βράζουμε το ρύζι για 12
λεπτά σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μύδια και τα μυρωδικά
ψιλοκομμένα.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έχοντας την
κατσαρόλα πάντα σκεπασμένη μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου