από την Pinelopi Kapageridou
Yλικά
- 1 λίτρο νερό
- 6 κουταλιές της σούπας κορκότο ή ρύζι
- 8 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι ή πασκιταν
- 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας καμένο βούτυρο
- αλάτι και
- δυόσμο
Εκτέλεση
Βάζουμε το κορκότο να μουλιάσει
σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει!
Διαλύουμε με λίγο νεράκι το στραγγιστό η το πασκιταν και αφού δούμε ότι έχει
βράσει το κορκότο μας κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά!
Παίρνουμε ένα στραγγιστήρι ανοξείδωτο και το τοποθετούμε πάνω
από την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε μέσα το στραγγιστό μας.
Με την βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε μέχρι που να διαλυθεί
μέσα στην σούπα μας όλο το στραγγιστό. Αυτό το κάνουμε για να μην κόψει!!
Καίμε το βούτυρο καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας και
πασπαλίζουμε με δυόσμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου