από Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- αντίδια κομμένα
- κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλλες
- άνιθος 1 μάτσο
- ζάχαρη 1 κουταλάκι
- λάδι
- αυγολέμονο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με λίγο νεράκι να μαραθεί.
Όταν σωθει το νερό του και μαραθεί το κρέας προσθέτουμε το λάδι το ξερό κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνιθο και προσθέτουμε μετά νερό λίγη ζάχαρη για να μαλακώσει το κρέας και αφήνουμε να ψηθεί.
Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τα αντίδια για να πέσουν και σε όγκο.
Όταν τα ζεματίσουμε τότε τα προσθέτουμε στο κρέας και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Προσέχουμε να μην λιώσουν.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Παίρνουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς.
Το αδειάζουμε μέσα στο φαγητό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου