από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- 13 μανταρινάκια που στύψαμε καλά από το ποτό αφού ετοιμάστηκε το λικέρ μας.
- 400 γρ ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- χυμό από 1 λεμόνι
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα μανταρίνια μαζί με την ζάχαρη και το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε όλη νύχτα.
Την άλλη μέρα προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για μίση ώρα.
Ξανακλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε πάλι όλη νύχτα.
Αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσει καλά το φρούτο και να εξατμιστεί σωστά το ποτό που τα είχαμε μέσα.
Τρίτη μέρα και ξαναβράζουμε σιγανά μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
Προσφέρετε το σκέτο η κόψτε κομματάκια και βάλτε σε κέικ η βασιλόπιτες.
καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου