Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ



από Μαρία Διβάρη

Υλικά

- γίγαντες
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- ντομάτα φρέσκια
- κρεμμύδι
προαιρετικά
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- σκόρδο
- πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτές φέτες




Εκτέλεση

Από βραδύς μουλιάζουμε τους γίγαντες.
Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Τότε τα ξεζουμίζουμε και τα ξαναβράζουμε σε καινούργιο καυτό νερό.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο την ντομάτα περασμένη στο μίξερ η κομματιαστή για όσους θέλουν,και το λάδι με το πιπέρι.
Σε αυτήν την φάση μπαίνουν αν θέλουμε και τα υπόλοιπα προαιρετικά υλικά.
Ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα.
Όταν το φαγητό είναι προς το τέλος τότε ρίχνουμε το αλάτι.
Το ζουμί  πρέπει να είναι λιγοστό και χυλωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου