Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 400 γραμμάρια αλεύρι 
-  170 γραμμάρια λάδι
-  2 αυγά
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- πορτοκάλι σε ξύσμα η βανίλια
- νερό όσο πάρει
- μπέκιν πάουντερ
- μαρμελάδα μανταρίνι


Εκτέλεση

Φτιάχνω την ζύμη όπως στην συνταγή ζύμη τάρτας αλμυρή ή γλυκιά.
Την αφήνω στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Σε ένα ταψάκι για τάρτες ανοίγω την βάση της πάστας φλώρας.
Έχω φυλάξει μικρή ποσότητα ζυμαριού που θα το χρησιμοποιήσω για το στόλισμα της πάστας φλώρας.




Βάζουμε την μαρμελάδα πάνω στην βάση  της τάρτας και την απλώνω ομοιόμορφα.
Στολίζω την τάρτα με λωρίδες ζυμαριού σταυρωτά και την ψήνω στον φούρνο για μισή ώρα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου