από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- βούτυρο γάλακτος 150 γραμμάρια
- λάδι 130 γραμμάρια
- αλεύρι 450 γραμμάρια
- μπέκιν πάουντερ 8 γραμμάρια
-καρύδι 100 γραμμάριο ψιλοκομμένο
- λικέρ μαστίχα ένα φλιτζανάκι του καφέ
- στέβια 4 κουταλιές της σούπας
- αυγό 1 μόνο τον κρόκο
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να έρθει στην θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μάζι με το μπέκιν πάουντερ.
Ψιλοκόβουμε τα καρύδια.
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ.
Όταν δούμε πως έχει ασπρίσει προσθέτουμε την στέβια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος ρίχνουμε τον κρόκο και το λικέρ μαστίχα..
Συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τα καρύδια ανακατεύοντας πια με τον γάτζο.
Μπορεί να μην χρειαστεί να το πάρει όλο το αλεύρι όπως επίσης μπορεί να πάρει και λίγο ακόμα αλεύρι.
Το ζυμώνουμε να γίνει μια μπάλα και το τυλίγουμε σε μια μεμβράνη βάζοντας το στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη.
Την αφήνουμε να σφίξει και μετά φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες μας παίρνοντας τόση ζύμη όσο ένα καρύδι και το πλαταίνουμε με το χέρι μας πάνω σε λαδόκολλα.
Τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για ένα τέταρτο.
Τους περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με καρύδα ινδική.
-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου