Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

από τη Giota Haropoulou

Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- ζωμό από κοτόπουλο (αν έχουμε και αν θέλουμε εγώ είχα και έγινε νοστιμότατο)
- 1 λίτρο γάλα και λίγο ακόμα
- κρέμα γάλακτος μικρή (αν θέλουμε.)
-  τυριά που λιώνουν
- λίγη πικάντικη φέτα
-  1 με 2 κουταλιές γιαούρτι (αν θέλουμε)
-  αλεύρι
-  ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βράζουμε 5 λεπτά το κουνουπίδι στο ζωμό η σε νερό αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια.
Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε και ένα φλιτζανάκι από το νερό που έβρασε, εδώ να σημειώσω ότι το νερό του κουνουπιδιού δεν το πετάμε μέχρι να τελειώσουμε τη προετοιμασία γιατί μπορεί να χρειαστούμε λίγο.
Προσθέτουμε στο κουνουπίδι αλάτι πιπέρι και αν βάλουμε αλλαντικό το προσθέτουμε τώρα.
Σε κατσαρόλα ετοιμάζουμε μπεσαμέλ χωρίς αυγά, με ελαιόλαδο αλεύρι (έβαλα 12 κ.σ.), με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και αφού πήξει ελαφρά προσθέτουμε τη κρέμα τα τυριά και το γιαούρτι και το μοσχοκάρυδο.

Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από το κουνουπίδι, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί ακόμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (περίπου 30 με 40 λεπτά) σε προθερμασμένο φούρνο. η νοστιμιά του είναι το κάτι άλλο! καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου