από την Ευαγγελια Κλεανθη
Υλικά
- 250 γρ φρέσκο βούτυρο
- 250 γρ
φυτικό βούτυρο
- 250 γρ αμυγδαλόψιχα
- ½ ποτήρι
ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- 1 σφηνάκι
ρακόμελο ( ή συνταγή μου λέει κονιάκ ανακάλυψα ότι μου είχε τελειώσει έβαλα
ρακόμελο και έγιναν τέλεια)
-1 κιλό αλεύρι
- ζάχαρη
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αμύγδαλα στο
μουλτι και καβουρντίζουμε .
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό
για ρακόμελο
τις βανίλιες και την αμυγδαλόψιχα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώστε να
γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα .
Πλάθουμε και ψήνουμε σε
λαδόκολλα στους 2000 περίπου μισή ώρα
Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου