από την Ipokampos
Giota
Υλικά
- χταπόδι
- κοφτό
μακαρόνι
- λάδι
- κρεμμύδι
ξερό
- μαϊντανός
- κρασί
- 2-3 φύλλα
δάφνης
- ντομάτα
τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- τυρί
τριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομματάκια. Το
βάζουμε σε κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
Μόλις
τα πιει ρίχνουμε λάδι, κρεμμύδι, μαϊντανό. Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε τη
ντομάτα τριμμένη λίγο χυμό, αλάτι, πιπέρι και 2 φύλλα δάφνης.
Το αφήνουμε να
βράσει κάνα 20 λεπτό περίπου και λίγο πριν γίνει ρίχνουμε το μακαρονάκι και
ζεστό νερό κατά βούληση.
Όταν το μακαρονάκι είναι έτοιμο το σερβίρουμε με
τυράκι τριμμένο(φαίνεται άλλωστε).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου