από την Ipokampos Giota
Υλικά
- γαρίδες
- σέλινο
- βούτυρο
- πιπεριές
- ελιές
- ούζο ή κονιάκ ή ουίσκι
Για την σος
- μουστάρδα
- λεμόνι
- πάπρικα
- ζουμί από τις γαρίδες
- τυροκαυτερή
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες. Τις βράζουμε σε
νερό με λίγο σέλινο για 5 λεπτά.
Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο ρίχνουμε μέσα τις
γαρίδες με ψιλοκομμένες πιπεριές και
ελιές χωρίς κουκούτσι και σβήνουμε με ούζο.
Άλλοι το κάνουν με ουίσκι ή κονιάκ.
Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ την μουστάρδα, λεμόνι, πάπρικα σκόνη και ζουμί που μας έμεινε από τις
γαρίδες που είχαμε βράσει.
Ρίχνουμε το μείγμα στις γαρίδες και μόλις δέσει το μείγμα
είναι έτοιμο.
Έκανα και μία πονηριά. Μέσα στη μουστάρδα έριξα και μία
κουταλιά τυροκαυτερή πικάντικη.
Έγινε
σούπερ.
Πάρτε ψωμί και ελάτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου