από την Τζένη Λάγαρη
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- βανίλια
- 1 ποτήρι αλεύρι
- ½ νεσιστέ ή κορνφλάουερ
- 1 μπέiκιν
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι νερό με
- 4 κουτ. ζάχαρη
και
- 1 σφηνάκι αμαρέτο( αν έχετε από του Τριφύλλη ακόμα
καλύτερα).
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
- ½ ζάχαρη
- 1 ποτήρι αμύγδαλα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 500 γρ φρέσκια και όχι φυτική
- 2-3 κουταλιές μερέντα
- λίγο λικέρ
Εκτέλεση
Τα τρία πρώτα υλικά, δηλαδή τα αυγά, την ζάχαρη και τη
βανίλια, τα κτυπάμε δυνατά στην
μεγαλύτερη ταχύτητα 5 λεπτά .
Μετά κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ και με σπάτουλα ενσωματώνουμε σιγά σιγά.
Βάζουμε την ζύμη
σε δύο διαφορετικού μεγέθους βουτυρωμένα και αλευρωμένα ταψάκια Ψήνουμε σε
αέρα 170 βαθμών για 20 λεπτά.
Αφού κόψουμε τα παντεσπάνια στην μέση με ένα πινέλο τα
σιροπιάζουμε ένα ένα καθώς στήνουμε την τούρτα.
Καραμελωμένα αμύγδαλα
Σε τηγανάκι τεφάλ , βάζουμε ½ ποτήρι ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα και
ρίχνουμε 1 ποτήρι αμύγδαλα, το αδειάζουμε σε λαδόκολλα και μόλις κρυώσει στο
μπλεντεράκι αρκετά (όχι να γίνει και πούδρα).
Κρέμα ζαχαροπλαστικής 500 γρ, αν είναι φρέσκια και όχι
φυτική γίνεται ακόμα καλύτερη με 2-3 κουταλιές μπαμπάτσικες μερέντα και λίγο
από το Τριφυλλολικεράκι.
Στήσιμο όπως την βλέπετε, ανάμεσα στα σιροπιασμένα
παντεσπάνια ρίχνω καραμελωμένα αμύγδαλα καθώς και στο τελείωμα.
Το κορδονάκι
είναι από ζαχαρόπαστα και αν δεν σας λένε Αλέκα μη παρασυρθείτε...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου