Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΖΕΛΕ


από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
-  1 φακελάκι ζελέ μπανάνας ή λεμονιού
-  1 φακελάκι ζελέ κερασιού
- σαντιγί μόρφατ
- σαβαγιάρ
- κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζελέ κερασιού, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας,  και το βάζουμε σε ένα ταψάκι. Το αφήνουμε ώρες να δέσει.
Ετοιμάζουμε και το ζελέ μπανάνας . 
Πριν πήξει  χτυπάμε την μόρφατ και την αδειάζουμε στο μπολ με το ζελέ μπανάνας. Γίνεται ρευστό και το ρίχνουμε πάνω από το ζελέ κερασιού. 
Το αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο.
Έχουμε βουτήξει τα σαβαγιάρ σε κονιάκ με νερό , και τα αραδιάζουμε πάνω από το ζελέ. Αφήνουμε 2 ώρες να παγώσει. 
Σε ένα ταψάκι μεγαλύτερο βάζουμε βραστό νερό  και βάζουμε για λίγο το ταψί με την τούρτα για να ξεκολλήσει. Αναποδογυρίζουμε και είναι έτοιμη
Παρατήρηση: Δεν αφήνουμε πολύ ώρα στο καυτό νερό, επειδή θα μας λιώσει το ζελέ.
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου