από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- 1 κιλό και κάτι αλεύρι σκληρό
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- σουσάμι και παπαρουνόσπορο (για διακόσμηση)
- λίγο λάδι για να βρέχουμε τα χέρια καθώς εκτελούμε την συνταγή.
- 1 ποτήρι του κρασιού κεφίρ
Υλικά
- 1 κιλό και κάτι αλεύρι σκληρό
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- σουσάμι και παπαρουνόσπορο (για διακόσμηση)
- λίγο λάδι για να βρέχουμε τα χέρια καθώς εκτελούμε την συνταγή.
- 1 ποτήρι του κρασιού κεφίρ
Εκτέλεση
Μέσα στο χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά και το μέλι .
Μέσα στο χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά και το μέλι .
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και περιμένουμε να
φουσκώσει...(15-25')
Αφού φουσκώσει ..ρίχνουμε μέσα σε λεκάνη το αλεύρι-το κεφίρ-το αλάτι και πλάθουμε ένα καρβέλι χωρίς να ζυμώσουμε καθόλου.
Βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα βαθύ σκεύος όπως μια γάστρα ρίχνουμε αλεύρι στην επιφάνεια το σκεπάζουμε και περιμένουμε 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες .σχηματίζουμε σχέδια με ένα μαχαίρι στην επιφάνεια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σπόρους και ανάβουμε τον φούρνο μας στους 230-2400
Αφού φουσκώσει ..ρίχνουμε μέσα σε λεκάνη το αλεύρι-το κεφίρ-το αλάτι και πλάθουμε ένα καρβέλι χωρίς να ζυμώσουμε καθόλου.
Βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα βαθύ σκεύος όπως μια γάστρα ρίχνουμε αλεύρι στην επιφάνεια το σκεπάζουμε και περιμένουμε 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες .σχηματίζουμε σχέδια με ένα μαχαίρι στην επιφάνεια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σπόρους και ανάβουμε τον φούρνο μας στους 230-2400
Το ζυμάρι μας στο μεταξύ φουσκώνει σκεπασμένο!!!
Έπειτα από 15 λεπτά φουρνίζουμε!
Αναλόγως τον φούρνο χρειάζεται 25-35 λεπτά.
Όταν έχει ροδοκοκκινίσει το βγάζουμε και ξεκολλάμε την λαδόκολλα, αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει και έτοιμο!
Παρατήρηση:
το κεφίρ θα λειτουργήσει σαν έξτρα μάγια και θα δώσει μία αίσθηση ζυμωτού
ψωμιού στο τέλοςΈπειτα από 15 λεπτά φουρνίζουμε!
Αναλόγως τον φούρνο χρειάζεται 25-35 λεπτά.
Όταν έχει ροδοκοκκινίσει το βγάζουμε και ξεκολλάμε την λαδόκολλα, αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει και έτοιμο!
Είναι τραγανό και αφράτο !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου