Υλικά
- 2 ποτήρια νερού σπορέλαιο
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού μπύρα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού μπύρα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
- ζάχαρη
και κανέλα για ο πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια
λεκάνη ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, την μπύρα και την σόδα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε
το λάδι.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
Αλεύρι θα
πάρει τόσο όσο να γίνει η ζύμη αφράτη
και να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε
τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε είτε με τα χέρια ,
είτε βάζοντας την ζύμη
στο ειδικό μηχάνημα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 2000, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό
χρώμα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου