από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- θράψαλα
- ντομάτες
- πιπεριές
- καρότα
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- καυτερές πιπεριές
- τζίντζερ φρέσκο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα θράψαλα
από την σακούλα τους και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε
στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Κόβουμε τις ντομάτες σε
καρέ. Επειδή τώρα δεν είναι η εποχή τους χρησιμοποίησα ντοματίνια ολόκληρα από
την κατάψυξη.
Κόβουμε και τις πιπεριές σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.
Στον χοντρό τον τρίφτη τρίβουμε τα καρότα και το τζίντζερ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τις πιπεριές
με ½ φλιτζανάκι του καφέ νερό. Αφήνουμε να
μαλακώσουν και προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές, το τζίντζερ, τον μαϊντανό και
το αλατοπίπερο. Μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε και τα θράψαλα.
Κλείνουμε με το
καπάκι και περιμένουμε να μαλακώσουν λίγο και τα θράψαλα.
Αφού μαλακώσουν αδειάζουμε σε ένα ταψί το περιεχόμενο
Και το
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 , μέχρι να σωθούν τα
υγρά τους.
Σερβίρουμε και βάζουμε σε κάθε πιάτο 1 κουταλάκι του γλυκού
λάδι.
Καλή μας όρεξη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου