από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 700 γρ μοσχάρι
- 1-2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λάδι
- 1-2 κουταλιές κορν φλάουερ
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας δώσει μπούτι ή ποντίκι και να το κόψει σε μικρά κομμάτια
Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας δώσει μπούτι ή ποντίκι και να το κόψει σε μικρά κομμάτια
Βάζουμε το λάδι στην χύτρα . Αφού ζεσταθεί λίγο
βάζουμε το κρέας μαζί με τις δύο σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες δεν τις κόβουμε)
και τα κρεμμύδια κομμένα στα 2.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να
σιγοβράσει έτσι για 5 λεπτά περίπου (δεν προσθέτουμε το νερό ακόμα γιατί ήδη
θα βγάζει ζουμιά το κρέας).
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή σχετική
φωτιά για 20 λεπτά περίπου
5 λεπτά πριν κλείσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε την ρίγανη
και το χυμό από τα δύο λεμόνια.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε .
Το συνοδεύσουμε με σος μουστάρδας
Έτοιμο !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου