Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΆ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
-  200 γρ.  γαύρος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες 
- 1 φύλλο δάφνης 
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- αποξηραμένο μανιταράκι
-  ντοματούλα φρέσκια ή της κατάψυξης κομμένη κομματάκια 
- λαδάκι 2 κουταλάκια του γλυκού το τρίτο το έβαλα στη σαλάτα
- λίγο νεράκι

Εκτέλεση

Το κρεμμυδάκι τα αρωματικά κλαδάκια και το σκορδάκι βράζουν για 5 λεπτά (δεν θέλω και πολύ νιανιά το κρεμμύδι) 


Αφαιρώ τα κλαδιά ,προσθέτω την ντομάτα αλατίζω βάζω θυμάρι ή ρίγανη,  μαντζουράνα, απαραίτητα δυόσμο και ότι τραβάει η ψυχή σου άλλα 5 λεπτά

Και μετά βάζω και τον γαύρο  για πέντε λεπτά, το λάδι τέλος 


Και
για να μη μαγειρεύω 2 φορές βγάζω το δικό μου και βάζω μισή κούπα λάδι στον Μελίδη, εβαλα να ψηθούν για άλλα 3 λεπτά ,χαμπάρι δεν παίρνει το βρήκε πεντανόστιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου