Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ





από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

για το παντεσπάνι

- 85 γραμμάρια λάδι
- 90 γραμμάρια βούτυρο
- 175 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 175 γραμμάρια ζάχαρη(χρησιμοποίησα 100 γραμμάρια στέβια)
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες

για την κρέμα μόκα

- 1/2 λίτρο γάλα
- 1 βανίλια
- 100 γραμμάρια ζάχαρη(χρησιμοποίησα στέβια 60 γραμμάρια)
- 2 αυγά
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 2-3 κουταλιές νές καφέ
- ένα κομμάτι βούτυρο

για το γλάσο σοκολάτας

γλάσο σοκολάτας





Εκτέλεση.

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι χτυπώντας το βούτυρο το λάδι την βανίλια και την ζάχαρη μέχρι να γίνει άσπρου χρώματος.
Προσθέτουμε τα αυγά και τα ξαναχτυπάμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέκιν και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα ταψάκι ρίνω λίγο λάδι και στρώνω λαδόκολλα.
Την βουτυρώνω και ρίχνω την ζύμη του παντεσπάνι και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.



Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπώ το αλεύρι με την ζάχαρη και την βανίλια τα αυγά και τον καφέ μέχρι να γίνει χυλός.



Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα να βράσει.
Πριν φτάσει στον βρασμό παίρνω με μια κουτάλα γάλα και το ρίχνω στο μπολ με τον χυλό χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα.
Αδειάζω όλο αυτό στο γάλα που βράζει και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να πήξει.



Κατεβάζω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το χωρίζω κατά μήκος με μια κλωστή σε δύο η τρία κομμάτια.
Βάζω το ένα κομμάτι για βάση και το σιροπιάζω ελαφρώς.



Προσθέτω μια ποσότητα κρέμας και την στρώνω με μια σπάτουλα.
Προσθέτω το επόμενο κομμάτι παντεσπάνι και από πάνω προσθέτω την κρέμα.



Την αφήνω για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Έχω ετοιμάσει το γλάσο και το στρώνω στην επιφάνεια της τούρτας,
Στο ψυγείο...και η τούρτα έτοιμη.

1 σχόλιο: