από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 2 κούπες κολοκύθα
κομμένη σε κυβάκια ή τριμμένη στον τρίφτη
- 1 κομμάτι φρέσκια
πιπερόριζα
- αλάτι
- πιπέρι
-1 καυτερή πιπεριά
- χυμό από 1 λεμόνι
-1 κουταλάκι του γλυκού
ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι βάζουμε
την κολοκύθα σε σιγανή φωτιά, μέχρι να
μαλακώσει και να βγάλει όλα τα υγρά της.
Αδειάζουμε και στραγγίζουμε καλά.
Ξαναβάζουμε στο ταψί την κολοκύθα , μαζί με την πιπερόριζα, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε μέχρι να βράσει καλά.
Αφήνουμε να γίνει λίγο
χλιαρή και την αλέθουμε στο μούλτι, μισή μισή δόση,
μέχρι να γίνει αλοιφή.
Στην δεύτερη δόση,
προσθέτουμε και τα σκόρδα, και τον χυμό λεμονιού καθώς επίσης και την καυτερή
πιπεριά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα
μπολ και δοκιμάζουμε την γεύση. Προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και το
ελαιόλαδο.
Αφήνουμε το μπολ στο
ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.
Ταιριάζει πολύ με κρεατικά, μπιφτέκια και
κεφτεδάκια λαχανικών.
Καλή μας όρεξη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου