Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ


από την Giota Haropoulou

 Υλικά
-  Κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
-  μοσχάρι χωρίς κόκαλο
- 1  μεγάλο κρεμμύδι
- δάφνη
- δεντρολίβανο
- τη φλούδα και το χυμό ενός λεμονιού
- 1  κουταλιά της σούπας κρασί λευκό ξηρό
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο
- λίγη μουστάρδα

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρέατα σε λεπτές λωρίδες η κύβους σε μέγεθος καρυδιού, και κόβουμε και το κρεμμύδι όπως στη σαλάτα.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί με ελάχιστο νερό και προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τη δάφνη.    
Ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, και ένα ποτήρι νερό όπου  έχουμε διαλύσει σε αυτό μουστάρδα όση μας αρέσει ανάλογα με το κρέας. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου χυλώσει η σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη κουζίνα.
Έτοιμο!!!
Για όσους κάνουν δίαιτα συνοδεύεται από λαχανικά, για τους υπολοίπους με ρύζι η πατάτες τηγανίτες η πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου