από την Eleni
Margel Lou
Υλικά
- 10 κυδώνια καθαρισμένα -βρασμένα και πολτοποιημένα στο μούλτι
- 2 κούπες ζάχαρη καστανή
- ½ χυμός λεμονιού
- ½ ποτήρι νερό ζάχαρη καστανή
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι πού βράσαμε μαζί με τα κυδώνια
- λίγα καρύδια
Εκτέλεση
Αφού κάναμε την διαδικασία της πολτοποίησης των κυδωνιών, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πιουν όλα τα υγρά τους.
Προσέχοντας πάντα να μην κολλήσει.
Αφαιρούμε
τον γλυκάνισο.
Έπειτα στρώνουμε σε ταψί ρηχό και πάνω σε μία λαδόκολλα, σκεπάζουμε και περιμένουμε 3 μέρες νά στεγνώσει. Γίνεται σαν ζελεδάκι.
Προσθέτουμε καρύδια.
Τυλίγουμε σε ατομική μερίδα και αποθηκεύουμε σε σιδερένιο κουτί.
Πεντανόστιμο!
Έπειτα στρώνουμε σε ταψί ρηχό και πάνω σε μία λαδόκολλα, σκεπάζουμε και περιμένουμε 3 μέρες νά στεγνώσει. Γίνεται σαν ζελεδάκι.
Προσθέτουμε καρύδια.
Τυλίγουμε σε ατομική μερίδα και αποθηκεύουμε σε σιδερένιο κουτί.
Πεντανόστιμο!
Ο αστεροειδής γλυκάνισος κάνει την διαφορά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου