Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΚΩΤΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ



από την γυναίκα του Γ. << Πετεινού >>

Υλικά

- συκώτι χοιρινό
- δάφνη
- κρεμμύδια χοντροκομμένα
- δεντρολίβανο
- πιπερίτσα καυτερή προεραιτικά
- χυμός ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- ξύδι η κρασί



Εκτέλεση

Κόβουμε το συκώτι σε κομμάτια μικρά.
Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα αρωματικά μας φυτά.
Προσέχουμε να μην καβουρντισθούν.
Τότε προσθέτουμε και το συκώτι μέχρι να μαραθεί και αυτό.
Το σβήνουμε με ξύδι η με κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας με το ανάλογο νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και το ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το συκώτι.

Παρατήρησεις

Θα μπορούσε να μην μπεί  χυμός ντομάτας και να μείνει με άσπρη σάλτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου