Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΙΦΑΔΟ




από την Ipokampos Giota

 Υλικά 
- γλώσσα μοσχαρίσια 
- 1 καρότο 
- 1 κρεμμύδι ξερό 
- 5 κόκκοι μπαχάρι 
- σέλινο 
Για το στιφάδο
 - 800 γρ περίπου κρεμμυδάκια για στιφάδο 
- ελαιόλαδο 
- 1 πρέζα ζάχαρη 
- 2 σκελίδες σκόρδου 
- 15 κόκκοι μπαχάρι 
- 4 φύλλα δάφνης 
- 1 ξυλάκι κανέλας 
- αλάτι 
- πιπέρι 
- ρίγανη 
- λίγο ρακόμελο 
- 2 κουταλιές ξύδι 
- 2 κουταλιές πελτέ 
- λίγη ντομάτα τριμμένη προαιρετικά 

Εκτέλεση 
Παίρνουμε τη γλώσσα, την πλένουμε και την βάζουμε σε νερό να βράσει με το καρότο , το κρεμμύδι στα 4 κομμένο , το μπαχάρι και σέλινο. 
Την αφήνουμε να βράσει ελέγχοντας την με ένα πιρούνι εάν έχει μαλακώσει. Εγώ επειδή φοβόμουν μήπως βγει σκληρή την άφησα να βράσει 2 ώρες. 
Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να της αφαιρέσουμε την μεμβράνη και να την κόψουμε φιλετάκια. 


Σ' ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου(παιδιά μία γλώσα χρειάζεται λιγότερο από 1 κιλό .κρεμμυδάκια, μην την πατήσετε σαν έμενα γιατί μου χάθηκε η σάλτσα). 
Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4 να ροδίσουν και αυτά, βάζουμε την ζάχαρη, το μπαχάρι , την δάφνη, την κανέλα, αλάτι , πιπέρι ρίγανη και σβήνουμε με λίγο ρακόμελο. 
Μόλις εξατμιστεί σβήνουμε με 2 κουταλιές ξύδι και στο τέλος βάζουμε 2 κουταλιές πελτέ και τριμμένη ντομάτα προαιρετικά. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 0και στρώνουμε στη γάστρα τα φιλετάκια γλώσσας . 
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια με τη σάλτσα και προσθέτουμε νερό από αυτό που τη βράσαμε ίσα που να τη σκεπάζει. 


Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σκεπάζουμε το φαγητό μας και κλείνουμε με το καπάκι.(εάν τη βάλουμε σε ταψί τα τυλίγουμε όλα σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο). Περίπου σε 40 λεπτά είναι έτοιμη. 
Αυτή τη διαδικασία ακολούθησα έμεινα ευχαριστημένη απλώς την πάτησα με τα κρεμμύδια και χάθηκε η σάλτσα. 
Την επομένη φορά θα τη δοκιμάσω διαφορετικά και θα σας ενημερώσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου