από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- αλάτι χοντρό 3 κιλά
- 5 ασπράδια αυγού
- νερό
- λαυράκι 1500 γραμμάρια.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλάτι τα ασπράδια και το νερό τόσο όσο το μείγμα να γίνει σαν σφικτός πηλός.
Στρώνουμε ένα μέρος του αλατιού στο ταψί και ακουμπάμε το ψάρι επάνω.
Το καλύπτουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο μείγμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς για 40 λεπτά για κάθε κιλό ψαριού.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σπάμε την κρούστα με ένα σφυρί και προσεκτικά αφαιρούμε προσεκτικά την κρούστα.
Μεταφέρουμε το ψάρι στην πιατέλα και προσεχτικά αφαιρούμε την πέτσα.
Σερβίρουμε με λαδολέμονο.
Παρατηρήσεις
1.Το ψάρι πρέπει να είναι με τα λέπια διότι το προστατεύουν σαν ασπίδα και δεν περνά το αλάτι.
2.Σκεπάζουμε το λαιμό του ψαριού και τα βράγχια με αλουμινόχαρτο ώστε να μην προσλάβει από εκεί αλάτι.
3.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλο είδος ψαριού.
Υλικά
- αλάτι χοντρό 3 κιλά
- 5 ασπράδια αυγού
- νερό
- λαυράκι 1500 γραμμάρια.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλάτι τα ασπράδια και το νερό τόσο όσο το μείγμα να γίνει σαν σφικτός πηλός.
Στρώνουμε ένα μέρος του αλατιού στο ταψί και ακουμπάμε το ψάρι επάνω.
Το καλύπτουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο μείγμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς για 40 λεπτά για κάθε κιλό ψαριού.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σπάμε την κρούστα με ένα σφυρί και προσεκτικά αφαιρούμε προσεκτικά την κρούστα.
Μεταφέρουμε το ψάρι στην πιατέλα και προσεχτικά αφαιρούμε την πέτσα.
Σερβίρουμε με λαδολέμονο.
Παρατηρήσεις
1.Το ψάρι πρέπει να είναι με τα λέπια διότι το προστατεύουν σαν ασπίδα και δεν περνά το αλάτι.
2.Σκεπάζουμε το λαιμό του ψαριού και τα βράγχια με αλουμινόχαρτο ώστε να μην προσλάβει από εκεί αλάτι.
3.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλο είδος ψαριού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου