Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


 από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
- γίγαντες
- κρεμμύδια φρέσκα ή ξερά
- παζιά
- λαχανίδες
- τσουκνίδες
-πράσα
- μαϊντανός
- μάραθος
- 1-2 ντομάτες
- χυμό 1 λεμονιού
- αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Από βραδύς βάζουμε τους γίγαντες να μουσκέψουν. Το πρωί τους βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν.
Τους σουρώνουμε και τους βάζουμε στο ταψί.


 Πλένουμε 


 και κόβουμε τα λαχανικά μας σε χοντρά κομμάτια.



Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα λαχανικά .Αλατοπιπερώνουμε και τα μαραίνουμε λίγο.



Αδειάζουμε  στο ταψί και ανακατεύουμε με τα φασόλια. Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού, ανακινούμε να πάει παντού και φουρνίζουμε.


Ψήνουμε για ½ ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας και να πιει τα υγρά του.
Σερβίρουμε, προσθέτοντας στο πιάτο μας λίγο ωμό λάδι



 Παρατήρηση
Αν τα χόρτα είναι φρέσκα, δεν τα σοτάρουμε, παρά μόνο τα τρίβουμε λίγο με χοντρό αλάτι  να μαραθούν και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους για 20 λεπτά περίπου.
Επειδή οι ντομάτες και τα κρεμμύδια ήταν από την κατάψυξη, προτίμησα να τα σοτάρω λίγο για να μην βγάλουν όλα τα υγρά τους μετά στο φαγητό και γίνει νερουλό.

Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου