Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΕΛΑΦΡΥ





από την Γιάννα Παραασχοπούλου

Υλικά
- 1 λάχανο
- 1-2 κρεμμύδια ξερά
- πιπεριές σε ροδέλες
- 1 μικρή ντομάτα  κομμένη καρέ
- μαϊντανός
- σέλινο
- αλατοπίπερο
- χυμό 1 λεμονιού
- 3/4 φλιτ. του καφέ ρύζι
-  3-4 καρότα σε ροδέλες
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

 Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο νεράκι, για να μαραθεί. 



Προσθέτουμε το λάχανο κομμένο σε μέτρια κομμάτια.



 Αφού μαλακώσει λίγο, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας.




Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και ρίχνουμε λίγο νερό καυτό, το λεμόνι  και  αμέσως μετά το ρύζι. 
Ανακατεύουμε καλά αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. 
Αφήνουμε να βράσει   και να φουσκώσει το ρύζι. 
Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο μας 1 κουταλάκι λάδι.
Καλή μας όρεξη!!!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου