Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΓΙΑΧΝΙ ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την Eleni Margel Lou


Yλικά
- 3  κιλά πατάτες
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα το πράσινο μέρος ψιλοκομμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 κούπα λάδι
-  αλατοπίπερο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- λεμόνι στημένο
- ντομάτα τριμμένη η πελτές (κατά βούληση)
- νερό ζεστό για το μαγείρεμα

Εκτέλεση
Κόβουμε ''κυδωνάτες'' τις πατάτες και τις αφήνουμε στο νερό να μη μαυρίσουν.
Σοτάρουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι, όλα τα κρεμμύδια ρίχνουμε την ντομάτα, σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε και το λεμόνι και αποσύρουμε.
Σε βαθύ ταψί στρώνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μαζί με νερό ώστε να σκεπάζει τις πατάτες.


Ψήνουμε για 1 ώρα και 30' στους 180 περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες και να μείνει πηχτή η σάλτσα (για τις βούτες)!
Σημείωση: το μυστικό σε αυτήν τη συνταγή είναι το αργό μαγείρεμα ......
καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου