από την Eleni Margel Lou
Yλικά
- 3 κιλά πατάτες
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα το πράσινο μέρος ψιλοκομμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 κούπα λάδι
- αλατοπίπερο- 3 κιλά πατάτες
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα το πράσινο μέρος ψιλοκομμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 κούπα λάδι
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- λεμόνι στημένο
- ντομάτα τριμμένη η πελτές (κατά βούληση)
- νερό ζεστό για το μαγείρεμα
- λεμόνι στημένο
- ντομάτα τριμμένη η πελτές (κατά βούληση)
- νερό ζεστό για το μαγείρεμα
Εκτέλεση
Κόβουμε ''κυδωνάτες'' τις πατάτες και τις αφήνουμε στο νερό να μη μαυρίσουν.
Σοτάρουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι, όλα τα κρεμμύδια ρίχνουμε την ντομάτα, σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε και το λεμόνι και αποσύρουμε.
Σε βαθύ ταψί στρώνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μαζί με νερό ώστε να σκεπάζει τις πατάτες.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 30' στους 180 0 περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες και να μείνει πηχτή η σάλτσα (για τις βούτες)!
Σημείωση: το μυστικό σε αυτήν τη συνταγή είναι το αργό μαγείρεμα ......
καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου