από την Eleni Margel lou
Υλικά
- πουρές από 1/2 κιλό πατάτες χλιαρός
- ελαιόλαδο και σπορέλαιο (θέλουμε να γίνει απαλή)
- καλό ξύδι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή 2 κουταλάκια σκόνη)
- πιπέρι
- αλάτι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος.
- 2 βολβούς παντζαριών λιωμένους καλά αλλά αφήνουμε και
μερικά κομματάκια νά φαίνονται.
Εκτέλεση
Αφού φτιάξουμε με τον παραδοσιακό τρόπο την σκορδαλιά μας, προσθέτουμε
τον πολτό από τα παντζάρια και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε στο ψυγείο να ''δέσουν'' οι γεύσεις!!
Εκτός από συνοδευτικό ψαριών (μπακαλιάρος κλπ) μπορεί να
συνοδέψει και σαλάτες (παντζάρια) και πατάτες φούρνου.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου