Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ


από την Ioanna Zagkla
Υλικά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
- 2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή
- ½ μισό ποτήρι μέλι
- 4 ποτήρια νερό
- καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα (μαζί με τα καρύδια ή αμύγδαλα).
Βράζουμε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σφίξει. Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην κατσαρόλα, σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Το βάζουμε στη φόρμα ή σε φορμάκια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου