Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΛΑΧΑΝΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- φύλλο κρούστας



Εκτέλεση

Κόβουμε το λάχανο ψιλοκομμένο και το τρίβουμε  με μπόλικο αλάτι και το αφήνουμε να μαραθεί.
Το ξεπλένουμε  και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Τρίβουμε το καρότο.
Κόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να μαραθούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.



Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας στα τρία και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα μπουρεκάκια μας βάζοντας γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγοντας το σε μπουρεκάκια.



Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς.



Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με γλυκόξυνη σάλτσα με πορτοκάλι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου