από την Eleni Kariofilli
Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ
- 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα
- 250 γρ μαργαρίνη με βούτυρο
- ½ ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 500 γρ τυρί κρέμα
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα (τα τρίβω με τα χέρια, αλλά μπορούμε
αν θέλουμε να τα τρίψουμε στο μουλτι).
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε
στο τριμμένο μπισκότο κι ανακατεύουμε να πάει παντού.
Στρώνουμε το μπισκότο σε
ένα πυρέξ και πατάμε καλά με τα χέρια ώστε να γίνει σαν βάση τάρτας.
Αφήνουμε
στο ψυγείο να παγώσει κανένα μισάωρο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, το ζαχαρούχο
γάλα και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε με
το μίξερ να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε την
κρέμα πάνω στο μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα τρίωρο. Προσθέτουμε την
μαρμελάδα πριν το σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου