Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- κουμ κουάτ
- 1 λίτρο τσίπουρο

Για το σιρόπι

- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό


Εκτέλεση

Πλένουμε με κρύο νερό τα κούμ κουάτ


Τοποθετούμε τις φλούδες του κουμ κουάτ στο βάζο.
Προσθέτουμε το τσίπουρο κι κλείνουμε ερμητικά το βάζο.


Το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 15 ημέρες
Ετοιμάζουμε το σιρόπι αφήνοντάς το για 5 λεπτά να βράσει.
Έχουμε περάσει από φίλτρο το ποτό μας και όταν κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε και το αλκοόλ.
Τοποθέτουμε το ποτό σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το αφήνουμε να μείνει να ωριμάσει για 10 ημέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου