από την Despoina Maraki
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο
- 2 φακελάκια ξηρή μάγια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
- 1 κουτάλια της σούπας μαχλέπι
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 125 γρ βούτυρο
- 300 γρ ζάχαρη
- 500 κιλό γάλα πλήρες
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό για άλειμμα
- σουσάμι η αμύγδαλα φιλέ
- 2 φακελάκια ξηρή μάγια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
- 1 κουτάλια της σούπας μαχλέπι
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 125 γρ βούτυρο
- 300 γρ ζάχαρη
- 500 κιλό γάλα πλήρες
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό για άλειμμα
- σουσάμι η αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ανακατεύω όλα τα στέρεα υλικά(και τη μάγια)
Ζεσταίνω το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα και τα προσθέτω στο αλεύρι.
Χτυπάω απαλά με πιρούνι τα αυγά και ρίχνω κι αυτά μέσα
Ανακατεύω με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα μαζί ,,,δεν ζυμώνω ούτε προσθέτω αλεύρι...το μείγμα πρέπει να κολάι στα δάκτυλα ...σκεπάζω και το αφήνω 4 ώρες μέχρι να φουσκώσει
Ζεσταίνω το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα και τα προσθέτω στο αλεύρι.
Χτυπάω απαλά με πιρούνι τα αυγά και ρίχνω κι αυτά μέσα
Ανακατεύω με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα μαζί ,,,δεν ζυμώνω ούτε προσθέτω αλεύρι...το μείγμα πρέπει να κολάι στα δάκτυλα ...σκεπάζω και το αφήνω 4 ώρες μέχρι να φουσκώσει
Οταν πλάθουμε τα τσουρέκια κάλο είναι να βουτάμε τα χέρια
μας σε λίγο λαδάκι...αλείφω με αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι...ψήνω για 15
λεπτά στους 50 μέχρι να φουσκώσουν και για μίση ώρα στους 180..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου