Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

από την Kiki George Toumpas
Υλικά
για το Ρεβανί
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 4 αυγά
- ½ ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 βανίλια σκόνη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
για το σιρόπι
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
-1 λεμόνι (η φλούδα)

Εκτέλεση
Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 ανάλογα κ τον φούρνο.
Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. 
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο μόλις είναι έτοιμο και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι του πριν το κόψουμε.
Κ τέλος λέμε καλοφαγωτο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου