από την
Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 250
γρ περίπου φάβα
- 1 ματσάκι πράσινα κρεμμύδια
- λίγο σχοινόπρασο
- μπόλικος δυόσμος
- μαϊντανός
-
πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
- χυμό ενός λεμονιού
- 2
ασπράδια
- βρώμη
αλεσμένη στο μούλτι, ΑΝ χρειαστεί
Εκτέλεση
Βράζουμε
καλά την φάβα μέχρι να χυλώσει και την στραγγίζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά της.
Με τα
χέρια μας την πολτοποιούμε λίγο. Αν θέλουμε την αλέθουμε στο μούλτι
Εν τω
μεταξύ πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα πράσινα αρωματικά μας.
Τα προσθέτουμε
στην φάβα και αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάμε
ελαφρά τα 2 ασπράδια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπόλ μας.
Ανακατεύουμε
καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει, περίπου 2 ώρες.
Σε ένα ταψί
βάζουμε αντικολλητικό χαρτί .
Πλάθουμε
το μείγμα μας σε κεφτεδάκια και
ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Αν δούμε πως δεν πλάθονται, αλέθουμε λίγη βρώμη στο μούλτι και το προσθέτουμε.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0 μέχρι να ροδίσουν και από τις 2
πλευρές.
Στο πιάτο
μας τα ραντίζουμε με λίγο λαδάκι
Σερβίρουμε
και μια σαλάτα και καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου