Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ





από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο περίπου  σε μερίδες, ή μπούτια ή φτερούγες(ότι αρέσει στον καθένα) 
- ¼ του κιλού αμπελόφυλλα, ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, ή 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (προαιρετικό)
- ¾-1 (ανάλογα πόσο ξινό το προτιμάτε) φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Πλένουμε και ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα


Αφήνουμε να στραγγίξουν από τα νερά τους και μόλις κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε. Το νερό που έβρασαν δεν το πετάμε.



 Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε  τα κομμάτια από το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν καλά όλες οι πλευρές τους.



Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, απ αυτό που  ζεματίσαμε τα αμπελόφυλλα , και  το κρεμμύδι και συνεχίζουμε  το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί. 
Προσθέτουμε  τα αμπελόφυλλα, τα μαραίνουμε  όλα μαζί για μερικά λεπτά και σβήνουμε  με το μισό χυμό λεμονιού.





Ρίχνουμε  κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε  και σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 50 λεπτά. 
Στην χύτρα 10-15 λεπτά είναι αρκετά.
Τέλος, διαλύουμε  το κορνφλάουρ στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε  στην κατσαρόλα. 


Την ανακινούμε  ώστε να πάει παντού και αφήνουμε  να σιγοβράσει 5-6 λεπτά επιπλέον.
Παρατήρηση: αν χρησιμοποιήσουμε λάδι, το βάζουμε από την αρχή στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά σ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου