- 1 κιλό κοτόπουλο περίπου σε μερίδες, ή μπούτια ή φτερούγες(ότι αρέσει στον καθένα)
- ¼ του κιλού αμπελόφυλλα,
ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα,
ψιλοκομμένα, ή 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (προαιρετικό)
- ¾-1 (ανάλογα πόσο ξινό το
προτιμάτε) φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε και ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα
Αφήνουμε να στραγγίξουν από τα νερά τους και μόλις κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε. Το νερό που έβρασαν δεν το πετάμε.
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν καλά όλες οι πλευρές τους.
Προσθέτουμε τα
αμπελόφυλλα, τα μαραίνουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το μισό χυμό
λεμονιού.
Ρίχνουμε κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό
με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 50 λεπτά.
Στην χύτρα 10-15 λεπτά είναι αρκετά.
Στην χύτρα 10-15 λεπτά είναι αρκετά.
Την ανακινούμε ώστε να πάει παντού και αφήνουμε να σιγοβράσει 5-6
λεπτά επιπλέον.
Παρατήρηση: αν χρησιμοποιήσουμε λάδι, το βάζουμε από την αρχή στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά σ αυτό.
Παρατήρηση: αν χρησιμοποιήσουμε λάδι, το βάζουμε από την αρχή στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά σ αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου