Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ




από τη  Mary Anastasopoulou

Υλικά
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι λάδι (εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο, αλλά καλό είναι και οποιοδήποτε άλλο
- 1 κιλό αλεύρι 
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/2 ποτήρι νερό 
- 1 κουταλάκι κανέλα ( επειδή μου αρέσει πολύ η κανέλα του ρίχνω αλύπητα!!!!!!!!!!!!!!!)


Εκτέλεση
Η πλέον δύσκολη: τα ρίχνεις όλα μέσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνεις ώσπου το μείγμα να μην κολλάει στα χέρια -μοιάζει με τη ζύμη του ψωμιού. ¨
Έχω παρατηρήσει ότι αν το αλεύρι είναι σκληρό θα χρειαστεί λίγο παραπάνω νεράκι  Στο πλάσιμο μπορούμε να αλείβουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι, βοηθάει πολύ.




Ψήνουμε τα κουλουράκια στους 170 βαθμούς για περίπου 1/2 ώρα (προσοχή στο ψήσιμο γιατί δεν αλλάζουν έντονα χρώμα και μπορεί να τα αφήσετε παραπάνω και να βγουν κριτσανιστά, εκτός και αν τα προτιμάτε ξεροψημένα και όχι αφράτα.) Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα......


Εύχομαι καλή επιτυχία αν και είναι σίγουρη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου