από τον
Αρης Πασπαλάς
Υλικά
- κατσίκι ( ότι έμεινε από το Πάσχα ή παϊδάκια)
- ρύζι ( ανάλογα με τις μερίδες )
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κλωναράκι δεντρολίβανου
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ σ βούτυρο
- 2 κ σ μουστάρδα
- χυμός από ένα λεμόνι
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
Για το ρύζι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- κρόκος Κοζάνης ( προαιρετικά )
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- ρύζι ( ανάλογα με τις μερίδες )
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κλωναράκι δεντρολίβανου
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ σ βούτυρο
- 2 κ σ μουστάρδα
- χυμός από ένα λεμόνι
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
Για το ρύζι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- κρόκος Κοζάνης ( προαιρετικά )
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας 10-15 λεπτά (ανάλογα το πάχος των κομματιών) μαζί με το σκόρδο , την δάφνη και το δεντρολίβανο
Στραγγίζουμε καλά το κρέας κρατώντας τα
αρωματικά που βάλαμε στο βράσιμο
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με ½ κγ ζάχαρη
Αφού το έχουμε δουλέψει καλά προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα αρωματικά από πριν
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με ½ κγ ζάχαρη
Αφού το έχουμε δουλέψει καλά προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα αρωματικά από πριν
Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πιεί όλο το βούτυρο
και να αρχίσει να ροδίζει
Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και 3-4 κουταλιές από το ζωμό δουλεύοντας τα υλικά στο τηγάνι
προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την μουστάρδα , ανακατεύοντας μέχρι να φύγουν τα υγρά .
Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και 3-4 κουταλιές από το ζωμό δουλεύοντας τα υλικά στο τηγάνι
προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την μουστάρδα , ανακατεύοντας μέχρι να φύγουν τα υγρά .
Ανεβάζουμε την φωτιά
και όταν το κρέας γίνει καστανό σβήνουμε με κρασί
Αφήνουμε να φύγει το
αλκοόλ .
Ετοιμάζουμε το ρύζι.
Ετοιμάζουμε το ρύζι.
Στον ζωμό προσθέτουμε
το βούτυρο και το ρύζι μαζί με τα αρωματικά ,όταν πάρει βράση μετά από 10 λεπτά
σβήνουμε και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να γίνει μόνο του από την φυσική
θερμοκρασία.
Σουρώνουμε και περνάμε
το ρύζι στο τηγάνι μαζί με πιπέρι για 5-7 λεπτά αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη
σταφίδα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου