Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΡΙΚΑΣΕ



από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά

- 1,5 κιλό σαρδέλες
- 2 ματσάκια κρεμμυδάκια πράσινα
- 1 μαρούλι
-  ελαιόλαδο
-  1 λεμόνι
-  ντομάτες κομμένες καρέ
- αλάτι
- πάπρικα καπνιστή
- άνηθος
½ ποτήρι νερό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια  και μετά από λίγο προσθέτουμε και το μαρούλι κομμένο. αφού μαραθούν, βάζουμε και την ντομάτα , ανακατεύουμε καλά  και σβήνουμε την φωτιά. 
Προσθέτουμε  το νερό, τον  χυμό από 1 λεμόνι, τον άνηθο, αλατοπίπερο και αδειάζουμε στο ταψί.
Στρώνουμε το μείγμα και αραδιάζουμε τα ψάρια όπως βλέπουμε στην εικόνα.
Οι ουρές να είναι προς το κέντρο του ταψιού 





Αλατίζουμε τα ψάρια και  τοποθετούμε μερικές φέτες λεμονιού.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα περίπου.
2η εκδοχή.
Αντικαθιστούμε το μαρούλι με σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με 2 ξερά κρεμμύδια.

Καλή μας όρεξη!!!!


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου