από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 250 ml νερό χλιαρό
- 2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- σουσάμι,
παπαρουνόσπορο, ηλιόσπορο
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά
στο νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα.
Ρίχνουμε εκεί τη διαλυμένη μαγιά με το νερό και τέλος
το λάδι.
Ανακατεύουμε το μίγμα με τα
δάχτυλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υγρά στο αλεύρι
και ζυμώνουμε κατόπιν σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη.
1ος τρόπος
Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε ρηχό παραλληλόγραμμο (30x40εκ.) ταψί και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε ρηχό παραλληλόγραμμο (30x40εκ.) ταψί και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Κόβουμε με μαχαίρι λωρίδες με πλάτος 2εκ. και μήκος 20-25εκ. Σηκώνουμε μία μία τις λωρίδες και τις κυλάμε με την παλάμη σε αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να δημιουργηθούν λεπτά κυλινδρικά κορδόνια.
2ος τρόπος.
Κόβουμε την ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και πλάθουμε
κορδόνια. Τα κόβουμε σε όποιο μήκος θέλουμε.
Μόλις φτιάξουμε τα
κορδόνια παίρνουμε ένα ένα και το βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά το κυλάμε στο
σουσάμι.
Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και συνεχίζουμε ως να γεμίσει το ταψί.
Ψήνουμε και πέφτουμε με τα μούτρα πάνω τους, κοινώς τα τσακίζουμε!!!!!!
Στο τέλος έμεινε λίγο ζυμάρι, αλλά μου είχε τελειώσει το σουσάμι, όποτε τα έβαλα στο ταψί και τα πασπάλισα με λίγο χοντρό αλάτι!!
Στο τέλος έμεινε λίγο ζυμάρι, αλλά μου είχε τελειώσει το σουσάμι, όποτε τα έβαλα στο ταψί και τα πασπάλισα με λίγο χοντρό αλάτι!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου