από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 450 γρ. φακές
- 4-5 κολοκυθάκια μικρά
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο
ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας
ελαιόλαδο
- 1½ κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουτ. γλυκού
ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας
μπούκοβο
-γιαούρτι στραγγιστό
(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να
κρατάνε λίγο. Τις σουρώνουμε και τις
βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Εν τω μεταξύ κόβουμε τα κολοκυθάκια με τον πατατοκαθαριστή
σε λεπτές φλούδες και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι και την ζάχαρη και τα
αφήνουμε να μαριναριστούν και να βγάλουν τα υγρά τους για 30 λεπτά περίπου.
Στην σαλατιέρα που βρίσκονται οι φακές
ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια μαζί με μπόλικο μαϊντανό
ψιλοκομμένο. Σε ένα μπολ χτυπάμε το μπαλσάμικο με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Πασπαλίζουμε και λίγο μπούκοβο.
Περιχύνουμε
την σαλάτα μας και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να ενωθούν οι γεύσεις
τους.
Προαιρετικά στο πιάτο μας , αν θέλουμε βάζουμε και
λίγο γιαούρτι στραγγιστό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου