από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες
- 3-4
κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κρεμμύδια
ξερά
- 300-400 γρ ντοματίνια ή μεγάλες ντομάτες
χοντροκομμένες
- 2 κουταλιές
σούπας μουστάρδα
- 3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
- αρκετά φύλλα φρέσκου βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2
λεμόνια
- 1-2 καυτερές
πιπερίτσες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και
πλένουμε τα ψάρια και τα βάζουμε στο ταψί. Χονδροκόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα
προσθέτουμε κι αυτά στο ταψί.
Στο μούλτι
χτυπάμε για λίγο την μουστάρδα, τα φύλλα βασιλικού, τις καυτερές πιπεριές και 2-3 ντοματίνια.
Αλατοπιπερώνουμε
και περιχύνουμε το φαγητό μας με την σάλτσα βασιλικού. Προσθέτουμε και τα
κλαδάκια δεντρολίβανου για έξτρα άρωμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 45 λεπτά στους 200 0,
μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο στο πιάτο μας και το συνοδεύουμε με μια σαλάτα.
Σημ: αν τρώμε μαγειρεμένο λάδι το βάζουμε από την αρχή και το χτυπάμε στο μούλτι.
Καλή μας όρεξη!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου