Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΓΑΥΡΟΣ ΣΑΒΟΡΟ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- γαύρος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι αλλού είδους ψάρια, σαφρίδια, μπακαλιαράκια,  κουτσομούρες, κλπ)
- 1  ποτήρι ξύδι
- 1  κρεμμύδι πολύ καλά πολτοποιημένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο 4-5 σκελίδες
- 1  κουταλιά αλεύρι
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 κλαράκια δεντρολίβανο
- 1-2 κουταλιές ντοματοπολτό, η φρέσκια ντομάτα
-  αλάτι
-  πιπέρι

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε το γαύρο με το κλασσικό τρόπο και τον κρατάμε στην άκρη.
Στο τηγάνι που τηγανίσαμε το γαύρο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο το αλεύρι και σβήνουμε με το ξύδι.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα και νεράκι.
Όταν βράσει η σάλτσα και δύο λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τη δάφνη και το αλατοπίπερο.

Περιχύνουμε τα ψάρια με την σάλτσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου