από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 ½ κιλό ντομάτες και ντοματίνια διάφορα
- 3-4 κρεμμύδια ξερά
- ελαιόλαδο
- 3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- φύλλα βασιλικού
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 50-100 γρ. φρυγανιά
- 200 γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 καυτερές πιπεριές
Εκτέλεση
Πλένουμε και κομματιάζουμε τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια. Τα ντοματίνια τα αφήνουμε ολόκληρα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο νερό , και προσθέτουμε τα
κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να μαραθούν καλά και να πιουν όλα τα υγρά τους.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο,
τις ντομάτες κομμένες στη μέση, τον βασιλικό , τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, τη φέτα , καυτερές πιπεριές , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Από πάνω πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Ρίχνουμε λίγα ακόμη μυρωδικά και ψήνουμε για 45 λεπτά με
1 ώρα μέχρι οι ντομάτες να ψηθούν και να πιουν τα υγρά τους.
Μόλις ροδίσει το
φαγητό μας είναι έτοιμο!!!!.
Σερβίρουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου