Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κούπα κριθαράκι ολικής άλεσης
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- κύβος κοτόπουλου η λαχανικών
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτα που την κομματιάζω με το χέρι
- γραβιέρα τριμμενη




Εκτέλεση

Σε τηγάνι ρίχνω τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια να μαραθούν μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά τους.


Τότε προσθέτω το λάδι και τσιγαρίζω τα λαχανικά.
Προσθέτω και το κριθαράκι και το τσιγαρίζω.


Σε βραστήρα βάζω νερό και το βράζω να υπάρχει.
Σβήνω το κριθαράκι και τα λαχανικά με το κρασί και χαμηλώνω την φωτιά αφήνοντας να εξατμισθεί το κρασί.


Τότε προσθέτω το νερό με μέτρο γιατί όταν θα σωθεί θα ξαναρίξουμε πάλι και αφήνουμε να βράσει.
Προσθέτουμε και το κύβο όπως και το πιπέρι και το αλάτι.
Όταν κοντεύει να βράσει το κριθαρότο προσθέτουμε λίγο νερό και τα τυριά.


Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Η επιτυχία του φαγητού έιναι να ρίχνουμε το νερό σιγά σιγα και μάλιστα ζεστό για να μην κόψουμε τον βρασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου