Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΛΑΔΟΠΙΤΑ




από την Ευαγγελια Κλεανθη

Υλικά
-  3 ποτήρια νερό
- 1,5 ποτήρια ζάχαρη
-  3 ποτήρια ελαιόλαδο(εγώ έβαλα 2+σπορέλαιο)
- 1 κιλό αλεύρι
- 1,5 ποτήρι σιμιγδάλι
- κανέλα
- σουσάμι
-αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για το σιρόπι περίπου 7 λεπτά. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και το αλεύρι μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ρίχνουμε  το σιρόπι μέχρι να απορροφηθεί.

Στρώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί
Ψήνουμε  για μία ώρα στους 175-177 0 περίπου .

Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου