Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μισό κιλό κιμά
- 1/4 του φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
- άνιθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι ξερό περασμένο στο μούλτι
- λίγο λάδι
- 5 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
- λίγο κουρκουμά
- ένα κομματακι βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού




Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζω τον κιμά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο το αλάτι το πιπέρι μια πρέζα κουρκουμά τον άνιθο το λάδι και το ρύζι αφού το έχω πλύνει καλά.
Τα ζυμώνω πολύ καλά.


Σε μια πιατέλα βάζω αλεύρι και αλευρώνω τα γιουβαρλάκια που έχω πλάσει.


Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό να βρασει μαζί με τον κύβο κρέατος.
Ρίχνω το ψιλοκομμένο καρότο.


Όταν πάρει βράση τότε ρίχνω ένα ένα τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια και αφού χαμηλώσω την θερμοκρασία αφήνω να βράσουν για μισή ώρα.
Προσθέτω στο ζουμί και το βούτυρο.


Χτυπώ τα αυγά με το λεμόνι και ρίχνω λίγο ζουμί από την σούπα.
Αδειάζω το χτυπημένο αυγό μέσα στην σούπα και ανακατεύω σιγά σιγά αφού το αποσύρω από την φωτιά.
Το φαγητό μας έτοιμο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου